İçeriğe geç

Türk Taraftarlar Birliği

10/06/2012

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri de Türk futbol taraftarları arasındaki nefret ve ayrışmadır. Bu sorunun büyüme hızına bakıldığında yakın bir gelecekte Kürt sorunu, ekonomik ve siyasi sorunlar gibi diğer büyük ölçekli ülke sorunlarını geride bırakacağı ön görülmektedir.

6222 Sayılı Sporda Şiddeti ve Düzensizliği Önleme Kanunu ile polisiye, adli vb. önlemlerin bu sorunun çözümü bir yana yavaşlatılmasında dahi aciz kaldıkları bir gerçektir.

Türk Taraftarlar Birliği olarak çözümün sorunun kökenine inmekte olduğunu düşünüyoruz. Bizce sorunun kökeni taraftarların gönülden bağlı oldukları takımlarının haksızlıklara uğradığına olan inançlarıdır. Bu hususa kökten, kalıcı ve tatmin edici bir cevap ve çözüm bulunmazsa Türk taraftarları arasındaki kin, nefret ve ayrışma maalesef giderek büyüyecek ve halkımızın birliği ile ülkemizin bütünlüğüne geri dönülmez bir zarar verecektir.

Biz bu sorunun çözülebileceğine inanıyoruz. Zira yapmış olduğumuz bilimsel araştırma ve incelemeler Türk taraftarlarının inançlarının büyük ölçüde yanlış yönlendirmelerden kaynaklandığını tespit etmiştir. Türk futbol taraftarlarının fanatiklik seviyesi maalesef bazı odaklar tarafından kullanılarak bir takım yanlış inançlar yayılmıştır. Eğer taraftarlarımız bu köklü inançlarının yanlışlığına ikna edilebilirse, adalet duyguları onları gerçekten ikna edecek şekilde tatmin edilirse, sorunun kökten çözümü yine taraftarlarımız tarafından gerçekleştirilecektir.

Çözümde baş aktörün devlet, kulüpler ve futbol yorumcuları olmayacağı artık anlaşılmıştır. Çözümün baş aktörü sorunu yaşayan baş aktör olmalıdır: Taraftarlar! Taraftarlar futbol kamuoyunun en kalabalık, en önemli ve en çıkarsız bileşenidir. Artık taraftarlar Türk futbol kamuoyunun en güçlü ve etkin bileşeni olmalıdır. Taraftarlarımız kardeş olduğumuzu hatırlamalıdır. “Birlikten kuvvet doğar” atasözümüzün anlamını idrak etmeli, hissetmeli ve hayata geçirmelidir. Türk taraftarları birlik olmalıdır, birlik oluşturmalıdır.

Memeleket meselelerinin çözümünde en önemli yasal gereç devlet, en önemli yasal aktör de hükümettir. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun Türk taraftarar Birliği olarak bu önemli sorunun çözümünde devletimizin ilgili organlarına ve hükümetimize destek olmalı, onlarla yasal yollarla iş birliği yapmalıyız.

Eskiden vatan sevgisi, millet sevgisi Türk futbol taraftarlarını birleştiren bir unsurdu. Bir takımımız Avrupa’da maç yaptığında tüm Türk taraftarlar yürekten takımımızı desteklerdi. Tribünlerde karışık oturulurdu. Halkımızın bugünlere geri dönmesi hedefimizdir. Türk Taraftarlar Birliği tüm taraftarlarımızı kapsadığı gün bu hedefe ulaşmış olacağız.

From → Futbol

Yorum Yapın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

%d blogcu bunu beğendi: